Музичка легенда поштује Празник рада, иако је последњи пут био на уранку за време школских дана.

- Одавно не празнујем, али када сам био гимназијалац, правили смо уранке. Редовно сам ишао са својим пријатељима из школе. Ту, у околини мог села, окупљали смо се. Није увек била иста локација, али се састанемо, дружимо, правимо пикник. Све смо испоштовали, и роштиљ и мезетлук, што би се рекло, дочекала се зора уз иће и пиће, а наравно и запевало се. Видим да се и дан-данас то поштује. Људи у Београду заузму зелене површине и свако на свој начин обележи тај дан. Ја ћу празничне дане провести у својим Мрчајевцима. Крећемо са припремама за славу, Ђурђевдан.

Фото: АТА имагес

 

Певач је открио и  који позив је био његов животни сан.

- У моје време су ортаци маштали да отворе бутик или кафић, а ја сам маштао о фарми. Желео сам да имам велику фарму. Заљубљен сам у село и увек сам то фаворизовао. За мене је то врхунац слободе. Једино сам ја у селу слободан човек. Имам једну књижурину, стоји ми у Мрчајевцима, стара је око 60 година. У њој су пројекти за мале средње и велике фарме. Живот ме је одвео на другу страну. Није био мој сан да се бавим музиком. Ја сам практично из амфитеатра ушао на естраду.

Илић открива неостварене жеље:

- Било би богохулно да их имам. Како је то изгледало када сам стидљиво ушао у овај занат, имам све разлоге да се прекрстим и кажем: "Хвала ти боже на свему".

Фото: АТА имагес

 

Мирослав Илић ће у децембру обележити 50 година каријере концертом у Штарк арени 10. децембра на свој рођендан. Недавно је био специјални гост на концерту код колеге Аце Лукаса. Када се појавио на сцени публика се одушевила. Ипак, деловало је као да су посетиоци били важнији од њега, а Илић има објашњене за то.

- Тачно знам шта желите да кажете. Хвала Богу што је тако. Шта би било било ко од нас да није вас. Будите сигурни да сваки певач који се бави овом послом је свестан ово што сте ви рекли. Међутим неком Бог да да може то да на прави начин покаже а неко не уме. Верујте мом искуству сви су свесни тога.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".