Последњих година и код нас расте свест о овом проблему, а на разним местима у граду постављене су канте где власници могу да убаце оно што њихови пси оставе за собом

Међутим, занимљива је прича из Бережака, туристичког градића у Француској, у којем су веома одлучан је да овој пошасти коначно стану на пут, помоћу драконских казни.

Овај град, који се налази на југозападу Француске, увео је казну до 750 евра за власника који не покупи измет свог пса на јавном месту. Општинска уредба прописује да су "власници паса дужни да одмах, на било који одговарајући начин, приступе прикупљању измета животиње на улицама, у парковима, баштама и другде".

Фото: Профимедиа

 

 

Казна за непоступање по овој одредби може износити и 750 евра, и вероватно је највећа у Француској, сматра посланик и специјалиста за питања животиња, ветеринар Лоик Домбревал.

- Псећи измет може бити права пошаст у неким градовима, а то на крају доводи до стигматизације паса и њихових власника - рекао је он за АФП.

Градска власт налаже и да се током шетње пса понесу "најмање две кесе за прикупљање псећег измета које се деле бесплатно, а за оне који их немају, казна је до 38 евра.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".