Шницлерова трагикомедија "Широка земља", објављена је 1911. године у Берлину, а исте године је први пут изведена у Фолкстеатру у Бечу.

Основна тема комада је криза брака кроз суптилну студију о друштвеном моралу и (не)верности.

Први пут на сцени заиграо је и син Драгана Бјелогрлића, Алексеј Бјелогрлић, који је уједно постао и стални члан Југословенског драмског позоришта. 

Млади глумац тумачио је лик Отоа, а према реакцијама људи из публике, одлично се снашао.

Премијеру представе испратиле су многобројне јавне личности, а међу њима су се нашле и Маја и Миа Бјелогрлић, жена и ћерка Драгана Бјелогрлића, које су плениле својом лепотм.

Фото: АТА имагес

 

Оне су из публике громогласним аплаузом бодриле Алексеја који је стао раме уз раме са добро познатим глумцима.

"Широку земљу" су вечерас у Југословенском драмском позоришту оживели поред Алексеја који је дебитовао, и глумци Војин Ћетковић, Марија Вицковић, Светлана Бојковић, Ирфан Менсур, Петар Бенчина, Милица Михајловић, Милена Васић, Срђан Тимаров и Тамара Шустић.

Фото: АТА имагес

 

 

Комад говори о томе како изгледа декаденција уочи Првог светског рата, слична ситуацији пред којом се данас поново налазимо - егоизам и усмереност на саме себе и своје потребе, довешће до смака света...

Редитељ је Марко Манојловић, сценографију потписује Бранко Хојник, костимографију Лана Цвијановић и Марија Марковић Милојев, а композитор је Владимир Пејковић.

Неке од личности које су уприличиле овај догађај су и Ивица Дачић, Воја Брајовић, Весна Чипчић, Драгана Мићаловић, Тамара Драгичевић и многи други.

Фото галерија: