Видео снимак, који је забележио случајни пролазник, показује тренутак када се неколико радника обучених од главе до пете у заштитну опрему, трза када схвате да је човек којег су ставили у мртвачку кесу још увек жив. Снимак је од тада постао виралан на кинеским друштвеним мрежама.

- Убацили су живу особу у мртвачка кола и рекли су да је мртва. Особље погребне службе су рекли да се особа још помера. То је недоговорно, заиста неодговорно - наводи човек у снимку.

На кинеској платформи Веибо која је слична Твитеру, многи су изразили неверицу да се тако озбиљна грешка могла догодити - посебно у Шангају, који се дуго сматрао најпрогесивнијим и најмодернијим градом у Кини.

- Проблеми у Шангају су овог пута потпуно разоткривени - гласио је један коментар на Веибоу.

- Ово се рачуна као намерно убиство - написао је други корисник. Многи други су истакли да је човек могао да буде сахрањен или кремиран да се није открило да је жив.

Влада округа је одговорила на инцидент, наводећи у саопштењу да је старији човек у стабилном стању. Три службеника су смењена из окружног бироа за цивилне послове и канцеларије за социјални развој, а такође је смењена и шефица старачког дома. Власти су такође одузеле сертификат лекару који је био умешан у случај и који је сада под истрагом, пише Глобал тајмс.

(МОНДО)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".