На терсама често видимо како се гаје зачинске биљке и поред њих, парадајз, јагоде и сл. Осим  тих биљака, терасе и баштице треба оплеменити цветницама и другим биљкама које ће цветати током целог лета и учинити од ваших башта праве оазе за уживање. 

Фото: Профимедиа

 

Сезонске цветне биљке

Старе лонце и посуде можете искористити као вазе у које ћете засадити сезонско цвеће и то може да да један симпатичан и модеран утисак у вашем врту.  Такође, сезонске биљке, попут петунија, мушкатли, зевалица, невена, бегонија бвможете поставити на терасу или прозоре као висеће и уживати у њиховој лепоти. 

Фото: Профимедиа

 

Шаргарепа

За љубитеље органског поврћа, у једну већу посуду можете посадити неколико шаргарепа. Потребно једа их посадите у песковиту земљу.. Осим тога светлозелени лиснати део стабљике биће забаван додатак изгледу сваког врта или балкона.

 

Јагоде

За оне који воле освежавајуће воће током, могу да на својим терасама посаде неколико садница јагода. Јагоде се саде од средине па све до краја маја. Осим што ће вашу терасу оплеменити плодовима, јагоде врло лепо изгледају и у висећим корпама.

 

Цветне пузавице

Када размишљате о уређењу врта, треба размислити у потпуности. Вртни покривач можете формирати тако што ћете засадити неколико цветнмих пузавица.  Уколико сте се одлучили за ову сорту, набавите пузајући тамјан, седум, мале зимзелене саднице.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by QG Landscape (@qglandscape)

 

Кукуруз шећерац

Садња кукуруза шечерца је врло необична одлуука, али високе стабљике шећерца могу да послуже као природна ограда, да да динамику у вашем врту и плодове које ће бити додатак салатама. Ако кукуруз планирате да узгајате из семена, ослободите простор око најснажније биљке када никну. 

 

 

Летње биљке из луковица

Уколико сте љубитељ луковица, мај се последња прилика да их засадите у земљу. Засадите љиљане, кале, гладиоле и уживате у чарима ваше терасе. 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".