Шарић је Вуковића питао да ли је он некада њему нешто плаћао или обрнуто, на шта је сведок сарадник одговорио негативно.

У наставку суђења Шарић је Вуковићу поставио још неколико питања о томе да ли је он куповао дрогу и да ли га је он послао у Јужну Америку на шта је Вуковић такође одговарао негативно.

Такође га је питао за операцију "Балкански ратник" и да ли је он куповао дрогу коју је Вуковић набављао, а одговор је опет био негатива.

Вуковић је негирао и да је Шарић присуствовао састанцима на којима су договарали пошиљке дроге.

Фото: Архива Новости/Танјуг

 

 

Сведок сарадник је на наредно Шарићево питање ко је преузео кокаин на броду, где је избачен и ко га је преузео на копну, одговорио да су капетан, морнари и слепи путници преузели дрогу на броду, али да не зна где је дрога истоварена, ни ко је преузео.

Шарић је поменуо другог сведока сарадника Небојшу Јоксовића и питао Вуковића да ли остаје при наводима да је преко Јосковића ушао у посао са кокаином и да је по једном килограму узимао хиљаду евра, што је Вуковћ потврдио и рекао да остаје при том исказу.

Вуковић је такође рекао да је у Данској и Шведској пословао са Јоксовићем и да је од продатог килограма , 39.000 евра давао њему а да је хиљаду евра задржавао за себе.

Раније на данашњем суђењу Вуковић је детаљно објаснио своју улогу у групи, наводећи да је он око пет година био у Аргентини и да је тамо био задужен за куповину дроге и организацију њеног слања.

Такође, он је казао да никада није комуницирао са Шарићем, али да га је једном видео у кући Драгана Дудића, а после у једној дискотеци у Пљевљима.

Фото: З. Јовановић, П. Милошевић

 

 

Сведок сарадник је објаснио да су дрогу убацивали у гумене чамце, негде између Уругваја и Аргентине, па су након тога пребацивали у контејнере и на прекоокеанске бродове.

Такође, на питање тужилаштва ко је био главни у "фирми", рекао је да је он имао комуникацију само са Жељком Вујановићем и Дудићем, те да не зна ко је био главни.

Вуковић је на питање судије због чега је одлучио да постане сведок сарадник, одговорио да се покајао, да је хтео све да призна и да добије другу шансу.

Претрес би требало да се настави сутра.

Јоксовић и Вуковић сведоче први пут јавно на претресу, у овом другостепеном поступку пред Апелационим судом, пошто су до сада током два првостепена суђења пред Специјалним судом исказе давали иза затворених врата.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".