Медији пишу да у извштајима немачке полиције пише да је лекар из Централног института за ментално здравље у Манхајму позвао полицију јер се 47-годишњак противио његовој одлуци да остане у здравственој установи па се удаљио из исте. Полицајци су га кренули тражити и пронашли га на Марктплацу у центру Манхајма.

Рођак преминулог каже да су га полицајци пронашли испред трговине за продају хране.

- Још није био ни платио кад је дошла полиција. Као што се види на снимку, савладали су га и притиснули на тло ударајући га песницама. Касније се догодило што се догодило-  препричава рођак преминулог.

У полицијском извјештају пише да се опирао па су применили средства присиле. Након што су га савладали и оборили на тло, кажу, изненада је клонуо и није давао знакове живота. Покушали су га реанимирати на лицу места и позвали су Хитну, наводе. Недуго затим, преминуо је у болници.

Фото: Јутјуб принтскрин/ WELT

 

На снимцима с друштвених мрежа види се да су полицајци мушкарца савладали, али се он и даље опирао. У једном тренутку један од полицајаца га је ударио шаком у главу. На снимкама се види и како непосредно након што је клонуо неко од присутних покушава реанимацију.

Медији пишу да је истрагу целог случаја преузео Покрајински уред криминалистичке полиције у Штутгарту (ЛКА), а наводно се укључило и тамошње тужилаштво.

- ЛКА и Уред јавног тужиоца ће током истраге прегледати разне видеоснимке - објавила је полиција.

Неки становници Манхајма су шокирани овим догађајем, због чега је њих више стотина и протествовало на месту догађаја. Градоначелник Петер Куц казао је да је погођен смрћу 47-годишњака до које је дошло, како наводи, "током или након полицијске интервенције". Рекао је да ова интервенција отвара питања на која се морају добити одговори.

(Индеx.хр)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".