Дара Џокић провела је две и по деценије у браку са Богданом Тирнанићем, који је важио за „бритко перо“ српског новинарства. Његову смрт, 2009. године, никада није преболела. „Удала се данас. Не брини, срећна је“, написала је 2018. године уз фотографију на којој је њихова ћерка Јована у венчаници. Сви су схватили да је емотивну поруку упутила покојном супругу.

Сведоци дешавања у уметничким круговима осамдесетих тврде да су се Дара и Тирке заљубили на први поглед, чим су се упознали у Клубу књижевника.

‒ Појавио се тачно када је требало. Ја сам га упознала тако што сам га читала и нисам ни сањала да ћу се заљубити. Била сам млада, доста тога ме је научио и рекла бих да ме је на неки начин довршио. Умела сам да препознам оно што мени треба у животу. Научио ме је шта је слобода мишљења и да је суштина у томе да имаш свој угао, и да је начин на који ти посматраш ствари оно што је драгоцено ‒ испричала је.


‒ Феноменално је писао о животу, филму и политици. Писао је много, свакодневно, и то му је било као дисање. Допуњавали смо се и индиректно утицали једно на друго. Био је филмски критичар, али о мени никада ништа није хтео да каже. Кад бих га питала шта мисли, говорио је да према мени није објективан. Врло добро смо се разумели и када нисмо разговарали. Разумели смо се у ћутању, на поглед, а то је најлепше у једном односу ‒ открила је Дара Џокић, која је доживела ту привилегију да изговори реченицу о којој многе жене сањају: „Имала сам божанствен живот са мојим супругом“.

Богданова и Дарина јединица Јована није кренула ни татиним ни маминим путем, али није ни „побегла“ далеко у избору професије. Завршила је филмску продукцију и ради на „Радио-телевизији Србије“.

Подсетимо, осим ћерке, унука Катарина је највећа радост омиљене српске глумице, која ове године прославља 67. рођендан.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".