- Откако сам упознала свог мужа пре шест година знала сам да је породични човек и да једва чека да добије децу. Међутим, после три године безуспешних покушаја, почела сам да спавам са странцима у нади да ћу затруднети - открила је жена на почетку писма.

Додала је како се обоје осећају мизерно јер немају деце.

- Муж не зна шта радим и био би потпуно сломљен да сазна. Досад сам спавала са четири непозната мушкарца које сам покупила током изласка када знам да су ми плодни дани. Тражим типове који личе на мог супруга - средње високе, атлетски грађене, плавооке и тамнокосе - признала је 31-годишњакиња.

Фото: Профимедиа

 

Након што је годину и по дана покушавала да затрудни са супругом, предложила му је одлазак лекару, али ју је он игнорисао рекавши да ће постати родитељи ако им је суђено и да се само морају јаче потрудити.

- Јако је поносан и знам да га мучи то што нисам трудна. Наш однос више није исти. Осећам се запостављено, но он и даље жели редован с*кс будући да покушавамо да добијемо дете. Међутим, сва је радост из мене исисана. Стално ме пита у којој сам фази циклуса и јесам ли добила менструацију. Након односа инсистира да 20 минута лежим на леђима с подигнутим кољенима како бисмо 'имали што боље шансе за трудноћу'. Не желим да га изгубим, али забринута сам за будућност нашег брака ако ускоро не затрудним - написала је саветници.

Фото: Профимедиа

 

Дидри јој је одговорила да изазови везани уз плодност могу да буду посебно тешки за мушкарце, који често осећају да је њихова мужевност угрожена.

- Чак и ако му је смањена плодност, имате бројне могућности које могу да резултирају рођењем здраве бебе. Трећина проблема везаних за плодност потиче од мушкараца, трећина од жена, а трећина је неразјашњена. Будући да обоје желите да постанете родитељи, најбоље би било када бисте заједно посетили терапеута који је специјализован за плодност. Они вам могу помоћи да поразговарате о свим могућностима и да решите све проблеме који се појаве - савјетовала је читатељки.

- Разумем да очајнички желиш да постанеш мајка, али спавање са непознатим људима је алармантно. Осим твоје властите сигурности, могла би да будеш у опасности од заразе полно преносивим болестима и нема гаранције да ће дете чији је отац неко кога не познајеш довести до срећне породице. Разговарај са својим супругом о томе колико си несрећна јер обоје морате да схватите шта се заиста догађа у вашем браку - закључила је Дидре Сандерс.