Павлина, која се у програм РТРС-а уживо јавила из Москве, истиче да је овај прелепи град пун цркава и светиња.

– Свиђа ми се Москва јер је народ гостопримив, а позив да певам поводом Дана победе значи ми пуно јер је то јединствена прилика да ме чује цела Русија, па и свет ако је то могуће – истиче Павлина.

Ова талентована девојчица каже да пред наступ има малу трему, али да ће певати са поносом, емоцијама и страхопоштовањем према Русији која јој је указала велику част.

Павлина каже да још не зна које песме ће певати сутра на наступу и да ће о томе данас одлучити након генералне пробе.

– Волела бих да отпевам моју најдражу песму „Вилу с Кошара“, јер без ње концерт није концерт – нагласила је Павлина.

Како истиче, у Русији остаје још месец дана и за то време ће одржати неколико концерата на којима ће певати песме из свог родног краја, али и представити Ораховац и обичаје с Косова и Метохије.

– Причаћу о ономе шта мој народ притиска. Ово је и јединствена прилика да ме чује цела Русија јер је ово посебан празник за Русе, али и Србе – каже Павлина.

Павлина је за православну Нову годину имала химанитарни концерт у Бањалуци, а сва средства, око 3.000 евра, је донирала за израду фрескописа Цркве Успења Пресвете Богородице у родном Ораховцу.

– Бањалука је за мене други дом и увек могу да се ослоним на овај град и Бањалучане који увек пружају љубав према људима са Косова и Метохије – нагласила је Павлина Радовановић.

(РТРС)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са војних парада у Москви

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".