- Добро сам, хране ме, нисам жедан, нисам на хладноме, топло ми је, спавам на кревету. И генерално, засад је све у реду и немојте се бринути. Жив сам и надам се да ће тако и остати - казао је у видеу заробљени Пребег, преноси загребачки Јутрањи лист.

Јутарњи лист је до овог ексклузивног видео записа дошао пошто је контактирао руског новинара Романа Косарева, који је причао с Пребегом за руску државну телевизију РТ.

Новинар Косарев казао је да засад не може ништа више рећи о заробљеном Хрвату без одобрења прес службе, али је додао да је снимио видео у којем је порука за његову породицу, па је Јутарњем листу проследио тај снимак у којем Пребег, како закључују, "прилично бојажљиво говори да је засад добро".

Вјекослав Пребег, у разговору за РТ је рекао да је био војник у украјинској бригади маринаца која се скривала у Маријупољу и тврди како су њега и још неколико других бораца Руси заробили током покушаја бекства из опкољеног града.

Фото: МОХР

 

Иначе, како је Јутарњи лист сазнао од његових блиских пријатеља, Пребег је одрастао на загребачкој Кнежији, његов отац био је у Домовинском рату и од малена је планирао каријеру у војсци.

Након што је у хрватској елитној бригади "Тигрови" провео неколико година, схватио је да ће тешко напредовати и отићи у неку мисију па је одлучио да напусти њихове редове и оде даље. Пре отприлике годину и по дана отворила му се прилика да се прикључи маринцима у Украјини, што је и учинио.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".