Окановић је током разговора о трагедији у селу Церовац у којој су настрадали мајка и дете (3), напоменуо да као друштво морамо да препознамо и осудимо дивљање по путевима. Такође је нагласио да на друштвеним мрежама постоје профили посвећени управо промоцији брзе вожње.

- Морамо да се запитамо шта је са нама! Обилазио сам Румунију и тамо се није десило да један једини пешак не буде пропуштен на пешачком прелазу. Код њих је понашање у саобраћају заиста на високом нивоу и нико вам се на ауто-путу неће набијати уз гепек или блицати до изнемоглости. Мислим да нам заиста треба неки ресет, да се опасуљимо, јер ово овако не иде – каже Окановић за Пинк.

- Какав је то мозак човека који дозволи себи да се тако понаша?! Сетимо се оног дивљака на Видиковцу који замало није убио девојку на пешачком претичући колону возила преко пуне линије. Када се тако понашаш ниси ни шмекер ни мангуп, него си идиот који угрожава туђе животе – каже Окановић.

Саобраћајне несреће су све чећше, тако да су јуче за три сата у несрећама настрадале четири особе. 

- Вратимо се на господина Дарка Лазића! Какву поруку шаље суд када има могућност да изрекне строгу казну, а изрекне му новчану?! Без љутње, али господин Лазић тих 200.000 динара казне може да заради јако брзо, што је за просечног грађанина тешка мисија. Чиме се судија водио када му је изрекао такву пресуду?! Да ли је схватио да шаље поруку милионима грађана Србије да могу годинама да се понашају небезбедно, да крше прописе и да практично неће сносити последице – каже Окановић за Пинк.

(Еспресо/Пинк)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".