До сада је стигло 19.525 молби, а места има за 13.955 малишана. У јасленим групама је "резервисано" 5.917 места, у вртићима - 2.739, у припремном предшколском програму од осам сати - 696, у четворосатном ППП - 4.570 и 33 за најмлађе у развојним групама.

Како наводе у секретаријату за образовање и дечју заштиту, биће потребно неколико дана да се уради анализа будући да увек има неколико хиљада дуплих захтева. Искуство из претходних година показало је да је највеће интересовање на почетку и при крају конкурса.

Прошлогодишња статистика је "евидентирала" више од 25.000 примљених захтева.

Процентуално гледано, од укупно поднетих молби, четвртина су биле "прекобројне". Међу поднетим молбама, ваљаних је било 18.996. Реч је о родитељима који су конкурисали у неколико предшколских установа или су направили више "кликова" за слање.

Тако је сваки трећи захтев за упис у неки од обреновачких вртића био дупли. Конкурисало је 843 деце, а дуплих је било 265 захтева. Најмањи проценат евидентиран је на Старом граду, од 499 примљених, свега 14 је "прослеђено" на више адреса.

Фото: Танјуг

 

 

Од 17 предшколских установа, скоро две трећине молби односи се на најтраженије - Нови Београд, Земун, Палилула, Чукарица, Вождовац и Звездара. Највише места има у највећој предшколској установи "11. април" на Новом Београду - 1.533, од којих је 828 за бебе, следи ПУ "Чукарица" са 1.499 (627 у јаслама), ПУ "Бошко Буха" на Палилули - 1.444 (632).

Више од хиљаду деце биће уписано и у Земуну, на Звездари, Вождовцу. Предшколске установе које имају просторне и кадровске могућности имају право да траже проширење капацитета до 20 одсто и оне то и чине.

Град наставља да субвенционише боравак деце у приватним предшколским установама, уз одбијеницу да није било места у државном вртићу. Економска цена боравка малишана остаје - 28.085 динара. Родитељи ће плаћати 5.617 динара, док остатак до пуне цене дотира Град.

Објављивање листе уписаних

Прелиминарне листе уписане деце биће објављене 6. јуна, након чега ће уследити рок за жалбе - до 15. јуна. Уписне комисије разматрају жалбе родитеља до 24. јуна, када ће бити познате коначне листе уписаних малишана. Већина деце која буде уписана у обданиште ће кренути у септембру.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".