Верује се да ниједна од повреда није била опасна по живот након утакмице у петак увече.

Прва пуцњава, у којој су повређене три особе, догодила се у близини Дир Дистрикта - кварта за забаву са бројним баровима и ресторанима у којима се често окупљају велике масе да гледају велике спортске догађаје.

Ватрогасна служба Милвокија саопштила је да су власти одвезле две особе у болницу, 30-годишњег мушкарца и 16-годишњу девојку, а трећа особа одвезла се у болницу. Полиција је саопштила да је 29-годишњи мушкарац у притвору.

Још седамнаест људи је повређено у другој пуцњави око два сата касније, која се догодила неколико блокова даље. Десет особа је приведено, а девет комада оружја је пронађено, јавила је ВТМЈ-ТВ.

Бил Рајмен, чувар паркинга на паркингу поред округа Дир, рекао је да је чуо пуцње, али није видео да је неко упуцан или да је видео стрелца током раније пуцњаве.

„Звучало је као шест до осам пуцњава“, рекао је, „Било је близу“.

Након пуцњаве, велики број навијача почело је да трчи према Дир дистрикту, рекао је он.

Рајнеман, који ради на том месту већ 18 година, остао је на свом месту чак и када су уплашени навијачи Бакса трчали поред њега.

„Све време сам седео у својој столици“, рекао је.

"Инцидент се догодио изван области Дир дистрикта. Сва питања упуц́ујемо полицији Милвокија", рекао је портпарол Бакса Бари Баум.

Бостон је победио Милвоки у утакмици и изнудио 7. утакмицу серије у недељу увече у Бостону.

(Курир/CBS News)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".