Сода бикарбона

Употреба соде бикарбоне је свестрана. Она спречава и свраб услед убода комарца. Растворите у чаши воде кашичицу соде бикарбоне, умочите у раствор пешкир и држите на месту убода 10-20 минута.

Алоја вера

Ова чудновата биљка један је од најбољих природних антисептика. Из биљке извадите гел, држите га у фрижидеру 10-15 минута и затим нанесите на место убода.

Фото: Профимедиа

 

Со

Со има антисептичка и антиупална својства и одлична је против отока и свраба након убода комараца. Направите пасту од соли са неколико капи воде и нанесите на место убода, па након неколико минута исперите.

Сирће

Свако ће послужити, али се најчешће препоручује јабуково сирће, које се у овом случају примењује тако што се свега неколико капи сипа у топлу купку.

Паста за зубе

Због антибактеријских и антиупалних својстава киселине која се налази у саставу сваке пасте за зубе, она ће ублажити реакцију на ујед. Довољно је да намажете малу количину и убрзо ћете приметити бољитак.

Фото: Профимедиа

 

Мед

Ова намирница неретко се налази у рецептима за домаће лекове, а свега трунчица је довољна да ублажи свраб и оток накоин уједа комарца.

Црни лук

Ово поврће један је од најпопуларнијих домаћих лекова за бројне тегобе, а у овом случају користиће тако што ће, захваљујући својем антибактеријском и антигљивичном својству, онемогућити да се кожа инфицира. Пресеците једну главицу напола и држите на уједу неколико минута, а потом темељно исперите млаком водом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".