Ови предмети и навике отежавају проток позитивне енергије:

1. Прљава гардероба у углу собе

Ово је једна од први ствари на коју фенг шуи стручњак упозорава када је примети у кући. Можда јесте најлакше ћушнути прљаву одећу на под у углу собе, али треба да знате да се на том месту одлива и позитивна енергија из дома. Требало би да у свакој породици постоји простор где ће се одлагати прљава гардероба за прање – боље је да имате и канту за то у дворишту него прљаве чарапе по ћошковима соба.

Фото: Профимедиа

 

2. Ципеле поређане испред врата

Без обзира да ли су поређане уз спаваћу собу или било коју другу ови предмети су прави “енергетски вампири” поготово ако су прљави.

3. Хрпа старих новина, магазина, папира и књига

Новине баците у канту за смеће чим их прочитате, саветују фенг схуи стручњаци. Уколико сакупљате магазине или књиге, чувајте их на полицама, а не поду или углу собе. Разбацани по простору, ови предмети донеће лошу енергију.

4. Напрсли или окрњени тањири, чиније и чаше

Поломљено посуђе доноси лошу енергију ко год да га користи, тврде фенг схуи стручњаци. Радије купите најјефтинији нови комплет него да користите скуп али оштећен комплет судова. Коришћење оваквог посуђа може неповољно да утиче на каријеру или финансије.

Фото: Профимедиа

 

5. Празне тегле пиринча, соли и шећера

Свима нам се дешава да нам залихе најнеопходнијих намирница нестане, међутим фенг схуи учитељи кажу да никада не треба допустити да вам тегле у којима држите пиринач, со и шећер буду потпуно празне. Полице са празним теглама у кухињи утичу на срећу и хармонију у породици.

Фото: Профимедиа

 

6. Место за седење или спавање испод греде

Дрвене греде су један од омиљених дизајнерских елемената који радо и чето виђамо у домовима. Међутим, уколико поставите софу или кревет испод овог детаља знајте да су отровне стреле негативне енергије усмерене ка вама, објашањавају фенг схуи стручњаци.

7. Скромне порције пиринча у тањиру

Када служите храну гостима или укућанима побрините се да сваки члан има хране више него довољно. Ово правило најпре важи за пиринач. По фенг схуи начелима, недостатак пиринча у тањиру значи и недостатак благостања. Уколико претекне пиринча, дајте га кућним љубимцима или сачувајте па однесте онима који су гладни.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".