"Тај рат, који је мање-више неочекиван, потенцијално може имати врло кобне последице не само за Украјину, а не можемо искључити могућност да се може и ширити у војном смислу. У међувремену је наша дужност да на првом месту будемо опрезни са свиме што би се могло догодити у нашем суседству", навео је Маркић, преноси Хина.


Директор СОА је додао да је познато да Русија има утицај у региону, посебно у Србији, и да се не може искључити могућност да искористи и друге начине ратовања, међу којима су и активности у сајбер свету.

"У Хрватској су биле нападнуте не само наше институције него и велике компаније, што од криминалних, што од група са државном подршком", навео је Маркић и нагласио да један део тих сајбер напада долази од група повезаних са руским обавештајним агенцијама, преноси хрватска агенција.

Осврћући се на инцидент са дроном који је у марту пао у Загребу, Маркић је изјавио да ни Хрватска, ни њени савезници нису успели да га зауставе и да је то озбиљна порука за све хрватске институције, наводи Хина.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".