Наиме, јуче су се састале екипе Царско село и Локомотива из Софије, а домаћину је победа била потребна како би избегли испадање у нижи ранг такмичења. Гости су као првопласирани у групи за опстанак обезбедили и наредну сезону у најјачој бугарској лиги, те им ова утакмица није имала никакав такмичарски значај. 

У 92. минуту утакмице, при резултату 1:1, судија додељује пенал за екипу Царског села и доводи их у сјајну прилику да дођу до прекопотребне победе.

Међутим, баш тад креће сцена каква се не памти у историји фудбала. 

Лопту је, са циљем да изведе казнени ударац, узео двадесетпетогодишњи Јусуф Јафа, фудбалер из Гамбије. Иако су играчи негодовали и убеђивали га да би то требало да уради неко други, Јафа је то категорично одбијао. 

Одлучни Гамбијац је потом ушао у расправу са капитеном свог клуба Мартином Кавданским, који је желео да он буде тај који ће шутнути одлучујући пенал и обезбедити свом клубу бараж са четворопласираним тимом из бугарске Друге лиге. Ипак, Јафа је и то одбио, што је разљутило Кавданског који је желео физички обрачун са гамбијским фудбалером.

Ипак, овде комичним и помало необичним сценама није крај. Након што је Јафа убедио све да је он тај који треба да изведе казнени ударац, на терену се појавио, ни мање ни више него председник клуба. Дошло је до гуркања између газде и Јафе, којег је обезбеђење испратило са терена. 

Фото: Јутјуб принтскрин/ Sport Klub

 

Најзад, лопти је пришао капитен Кавдански, који се од почетка наметао као извођач пенала. Међутим, након лошег ударца, голман гостију је одбранио пенал и екипу Царског села послао у другу лигу. 

Јафа је овај промашај дочекао са негодовањем и поново је дошло до кошкања између њега и првог човека клуба. 

Овим поразом, са два бода мање од екипе која је обезбедила бараж, тим Царског села напушта најквалитетније бугарско такмичење.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".