- Била сам студент треће године глуме када је мој асистент Бора Стјепановић довео Емира на класу да нас види. Нисам ни сањала да могу да добијем улогу. Велики редитељ је седео са нама и необавезно причао. После неколико дана тражили су ми све моје фотографије из детињства. Донела сам. То је било све. Прошло је пролеће, отишла сам на камповање када ми је у камп стигао телеграм да се хитно јавим у "Сутјеска филм". Отишла сам у Сарајево и те јесени је кренуло снимање. Значи, без пробног снимања, кастинга и осталих зајебанција. А знате зашто? Када знате шта хоћете и када нађете оно шта сте осмислили, а притом сте сигурни у себе, нису вам потребни ни кастинзи ни аудиције - испричала је глумица једном приликом за Курир.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Aria Witten

 

Љиљана је остварила и низ других улога по којима је остала запамћена. Неке од њих су: "Полицајцу с Петловог брда", "Бошку Бухи", "Салаш у Малом Риту", "Живот је леп" и многе друге.

Глумица је у браку са драмским писацем Синишом Ковачевићем, са којим неко време живи ван Београда, тачније у Сурдуку у Старој Пазови.

Фото: Архива Новости/В.Данилов

 

Љиљана и Синиша су живот у Београду заменили сеоским животом. Такав живот им тренутно одговара. Уз то, веома се радује доласку ћерке Калине и унука Мионе и Анике.

Глумица Љиљана Благојевић је представља праву даму на глумачкој сцени у Србији, увек је дотерана и сређена.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Aria Witten

 

Вози градским превозом, где је људи препознају али често ни сами не верују да поред њих стоји управо позната глумица.

- Људи ме сретну у аутобусу, питају одакле се знамо, а ја кажем: "Из самопослуге" - рекла је Љиљана једном приликом кроз смех.

Признаје да ужива у улози баке и обожава да проводи време са своје две унуке, које јој је подарила ћерка Калина Ковачевић.

- Ја нисам бака, ја сам баба - нашалила се Љиљана гостујући у једној емисији.

(Курир.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".