Познато је да ако не уклонимо све нечистоће и бактерије са намирница које користимо у припреми хране, могу бити штетне за наше здравље. Због тога је важно послушати савете стручњака. 

Прање салате није временски одређено, можете је опрати одмах након куповине или пола сата пре припремања. 

Фото: Архива Новости

 

У продавницама  се могу наћи и запаковане салате на којима пише да су већ опране, но без обзира на то, требате их поново опрати.

 Много боље решење јесте да напуните судоперу хладном водом те у њега потопите одвојене листове салате. Наравно, требате припазити да је судопера савршено чист.

Замена за судоперу јесте једна већа чинија. Ставите листове салате у чинију и оставите да стоје најмање 10 минута у води. Прљавштина и бактерије ће пасти на дно чиније. 

Фото: Архива Новости

 
 

Када завршите са прањем, извадите листове из воде те их протресите како би се решили вишка воде. На тржишту постоје и одређени уређаји који помажу да се салата брже осуши, но ако немате, то није проблем.

За брже сушење салате постоји још један трик. Трик са кесом и кухињском крпом. Замотајте листове салате у кухињску крпу (или више њих, зависи од тога колико имате салате) и ставите у пластичну кесу коју требате добро завезати на рубовима. Потом добро завртите кесу, вртећи је око руке. Због покрета ће вода склизнути с лишћа и натопити тканину.

 (Независне новине) 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".