Да је и сам водио буран живот и био порочан, рокер је у више наврата истакао. Милић Вукашиновић је открио да је Мају у свет дроге увео тадашњи дечко, као и да је усред криза она дизала руку на мајку.

- Моја ћерка је имала 14 година када је та прича почела. Она је ратно дете и генерално је у Сарајеву доста деце извршило самоубиство, јако лако се долазило до тих најтежих дрога у то време. Заљубила се у једног дечка који је био изузетно леп, свирао је бубњеве, био је веома талентован и стално су се дружили... Било ми је сасвим нормално да мало попије пиво или 'продува траву'. Међутим, тај дечко и сви његови другари су већ били на хероину. Наркомани се воде мишљу: 'Што бих само ја био на игли, кад може још неко поред мене'. Е тако је он њу навукао. Прво сам помислио када је долазила кући некако чудна да је била мало мамурна, да је попила мало више пива и дувала, док нисам провалио да је у питању хероин, а тада је већ било касно", рекао је он и додао да је тада направио кобну грешку купивши јој стан.

Фото: Милутин Лабудовић

 

- Сећам се да ме је молила да јој изнајмим стан, да неће да се дрогира више. Ја јој изнајмим стан, то је било наркоманско легло. Нису ни два дана саставили ту. Вера је три дана сређивала тај стан- испричао је Милић и додао да му је Маја у стању депримираности је рекла: "Ја не могу да имам нормалног дечка, само наркомана". 

- Неколико пута је била у болници, и са тим првим дечком, и са мужем. Они одустану после седам дана, и онда и она са њима. Рекао сам Вери да не правимо децу, јер ће бити на мене. Сигурно ће имати моју генетику- рекао је Милић па препричао језиву сцену када је затекао ћерку да бије мајку.

Фото: В. Данилов

 

- У једном моменту сам ћерку хтео да убијем од батина. Ја сам ушао у нашу, тада заједничку, кућу и када сам отворио врата видео сам како Маја туче моју супругу, која је малтене немоћна. Ударала је ногама, а она је лежала на поду. Ја сам ја замало бацио са терасе, независно што је моје дете, али то кад сам видео, знао сам да јој је тражила паре, а она мучена није имала да јој да и моја ћерка је њу тукла. Ето, то су ти наркомани. И оног њеног сам хтео да нађем. Маја је мрзела мајку, моју прву жену, јер ју је звала наркоманка, и она је њу прва провалила да се дрогира. Мајку је мрзела, а мене је волела. Та психа није била моје дете. Од хероина је била деформисана њена психа. Изгубио јој се идентитет који је постојао пре. Као девојчица је била духовита, симпатична, талентована и омиљена и све је кренуло наопако после тог њеног првог дечка - рекао је Милић који се потом осврнуо на најтежи дан свог живота. - Били смо код куће, телефон је зазвонио и новинарка ме је питала да ли је истина, нисам знао. Кажу читам у новинама да су нашли Мају мртву. Ко год има наркомана, он чека да чује оно најгоре о драгој особи. Маја је била јако интелигентна, знала је шта и како да прича са мном. Никад не би рекао да је то наркоман. Из тог излива интелигенције, убоде се и буде дебил. Можеш да вежеш неког, скине се физички, прође...Дан пре него што се то десило били смо у Сарајеву, договарали да идемо на море- рекао је он својевремено. Маја је иза себе оставила двоје деце, која живе у дому, а музичар их редовно обилази када оде у Сарајево. Он не може да их доведе код себе јер им је отац, који је у тешкој ситуацији, још увек жив. - Када год одем у Сарајево ја их посетим. Смештени су у Дечијем дому. Јако фини, добри ученици и верујем да ће постати поштени људи -рекао је он тада.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".