Иако је ретко говорио о свом приватном животу, познато је да је у последњих неколико година уживао у љубави са 19 година млађом Маријом, са којом је добио и сина пре 2 године.

Фото: Зоран Јовановић

 

 

Њихов брак важио је за један од најскладнијих на јавној сцени, а како сам ја и говорио, супруга му је била највећа подршка у тешким животним тренуцима.

Марија је избегавала да се појави у јавности, а ево како изгледа:

 

 

Тасовац је дипломирао клавир на Конзерваторијуму "Петар Иљич Чајковски" у Москви у класи професора Сергеја Дорењског. Био је директор Београдске филхармоније од 23. марта 2001-2013. године. Почетком 2014. на конкурсу за новог директора једногласно изабран је најбољи кандидат за ову позицију.

Тасовац у дванаестој години дебитује са оркестрима Београдске и Загребачке филхармоније. Наступао је као солиста и са оркестрима у Италији, Швајцарској, Шпанији, Ирској, САД, Русији, Белгији. Члан је жирија међународних конкурса, водио је мајсторске курсеве пијанизма у Италији, Русији и бившој Југославији.

Фото: Зоран Јовановић

 

 

Добитник је награда "Дисруптон" за 2004. годину, коју додељује представништво оглашавајући мреже ТБВА онима који раде другачије од уобичајеног, мењају правила и разбијају устаљене каноне; добитник је повео "Буди добар и покажите другима" који додељује Пословна школа за односе који се јавношћу односе на период од јула до децембра 2004. године и добитник је годишње награде за 2005. годину, коју додељује "Самсунг". Добитник је награда "Допринос године Европе 2009." . Недељник "Време" изабрао је за личност 2011. године.