Милановић каже да је "Вучић сад морао да бира између Русије и Запада", уз оцену да је то, како каже, "опасно за Србију".


- Да купе три пута више оружја, они су безопасни. Србија није претња Хрватској, јер је Хрватска у НАТО - каже Милановић и додаје да ће Хрватска преживести и стрести то "као перут са ревера".

Хрватски председник тврди да је Вучић “прегазио неке од темеља вере” и сад, каже, треба наћи оправдање, противтежу за то што није увео санкције Русији.

А та противтежа је, према Милановићу, Хрватска.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

- Где ће друго него у Хрватској? Нажалост, биће овај пут скупо за Вучића јер Хрватска не може преко тих глупости прелазити цело време - рекао је Милановић, говорећи о оптужници српског тужилаштва против четворице високих хрватских официра за ратни злочин на Петровачкој цести, августа 1995.

Тврди да је Србија узела себи за право “пуно горе, амбициозније” од тога да буде регионални Хаг.

- Доводе нас у ситуацију да ми мењамо своје законодавство. Кад би се све државе тако понашале, свет би пропао, ионако је на рубу - каже Милановић и додаје да су последице универзалне јурисдикције опасне.

Хрватски председник иде и корак даље па каже да је да је "Србија недефинисана по питању где стварно припада".

- Вучић у Србији купује време, као што у БиХ Бакир Изетбеговић купује време - рекао је Милановић новинарима у Загребу, пренели су хрватски медији.

Милановић и понавља да је Србија изабрала модел власти у којој “имаш председника који је газда свега”.

На питање о изјави Ане Брнабић да је Хрватска етнички најчистија земља у Европи, Милановић је одбио да коментарише под изговором да речи српске премијерке, како каже, "немају никакву тежину".

Фото: Танјуг/ Влада републике Србије, Слободан Миљевић

 

На инсистирање да каже да ли су изјаве Брнабић опасне, Милановић тврди да јесу, али за Србију.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".