Поред његове вечне куће окупили су се певачи и чланови породице - његова удовица Гордана Здравковић, ћерка Жаклина Здравковић.

Окупљени су донели цвеће и упалили свеће у знак сећања на једно од највећих имена народне музике.

 

Присутни су били глумци Милан Марић, Тамара Драгићевић, Драган Бјелогрлић, Сања Марковић, Петар Бенчина, као и певачи Жељко Јоксимовић, Ацо Пејовић, Хасан Дудић, Јована Типшин.

Бјелогрлић је над гробом славног певача одржао емотиван говор:

"Једном смо се срели на снимању неког новогодишњег програма. Ја сам био млад, тек крочио у глумачку професију и силно сам желео да те упознам. Нисам успео. У гужви смо се само руковали и таман када сам хтео да се представим, ти си отишао. После неколико година отишао си заувек.

Упознао сам те много година касније, кроз приче људи који су те волели и чували сећања на тебе. Кроз твоје песме које сам поново слушао коначно схватајући колико си у њима описао свој живот, као и своју чудесну тугу и бол који су те као сена пратили кроз читав живот.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

 

Трагајући за узроцима твоје туге и бола суочио сам се са својом тугом и својим болима. Трагајући за твојом душом, пронашао сам за тренутак своју и све то покушао да пренесем на филмско платно. Хвала ти на томе. Ако смо негде погрешили бавећи се твојим животом, не замери. Веруј ми да смо то радили са пуно љубави и да смо те много заволели.

Почивај у миру, драги Томо. Твоје песме певају се ових дана поново, са неким новим заносом. Певају се широм оне некадашње земље која је умрла заједно са тобом. Нека ти је вечна слава и хвала."