Како РТС незванично сазнаје, поред Дарка Шарића наредбом од 31. маја обухваћени су и адвокат Дејан Лазаревић, Бојан Станојковић, Данило Одовић, Никола Спасојевић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић и Милан Вучинић.

У бекству су Станјоковић, Спасојевић, Андрејић, Вукић и Вучинић, којег нема у наредби о спровођењу истраге, док су остали осумњичени у притвору.

Шарићу се на терет стављају кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела у стицају са два кривична дела припрема тешког убиства и то на штету сведока сарадника Небојше Јоксовића.

Терети се и за два кривична дела недозвољена производња, држање и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности у саизвршилаштву, као и изазивање опште опасности у саизвршилаштву и у покушају и кривично дело лажно пријављивање у саизвршилаштву.

Адвокат Дејан Лазаревић се терети за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, у стицају са кривичним делом тешко убиство и кривично дело лажно пријављивање у саизвршилаштву.

Бојан Станојковић се терети за кривично дело удрживање ради вршења кривичних дела у стицају са кривичним делом тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружија и експлозиваних материја и изазивање опште опасности у саизвршилаштву и кривично дело лажно пријављивање у саизвршилаштву.

Фото: АТА имагес

 

Данило Одовић се терети за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела у стицају са кривичним делом тешко убиство.

Никола Спасојевић се терети за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела у стицају недозвољена производња држање ношење и промет оружја и експлозивних материја и изазивање опште опасности у саизвршилаштву и у покушају.

Марко Вукић, Стефан Андрејић и Урош Радовановић се терете за удруживање ради вршења кривичних дела у стицају са по два кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, по једно кривично дело изазивање опште опасности у саизвршилаштву, кривично дело изазивање опште опасности у саизвршилаштву и у покушају.

Милан Вучинић се терети за кривично дело удруживање ради вршења кривичих дела у стицају са кривичним делом тешко убиство.

Фото: П. Милошевић

 

У међународној полицијској акцији 14. aприла је ухапшен Дарко Шарић. Сумња се да је он био организатор криминалне групе која је деловала на територији Србије, Европе и Јужне Америке.

Да подсетимо, Дарко Шарић је 2020. у Специјалном суду осуђен на 15 година затвора, као организатор групе која се терети за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

(РТС)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".