Ћерка сликара Николе Жигона, и братаница глумице Иване Жигон, Вана Жигон, однедавно Сладић, удала се за дугогодишњег дечка Филипа, а срећну вест поделила је на свом Фејсбук профилу. Уз фотографију на којој је у венчаници и са бидермајером, лепој Вани честитке су оставили бројни пријатељи, али и пријатељи њене баке. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelena Tinska

 

 

- Ишла сам код Јелене и јавила јој како је њена Симонида лепа и срећна - гласи једна од емотивних порука.

- Моји најсјајнији ордени су моја деца Никола и Ивана, и њихова деца Вана и Стево - говорила је Јелена Жигон, која нас је напустила пре четири године. 

Ћерка Ивана, кренула је глумачким стопама родитеља, Јелене и Стеве Жигона, док се син Никола определио за сликарство. Осим својим радовима у јавности се ретко представљао и кроз интервјуе, али познато је да има ћерку. 

Фото: В. Данилов/А. Станковић

 

 

Глумица Јелена Жигон, која је пленила лепотом, отменошћу и талентом била је велики чувар поезије, а о краљици Симониди сакупила је 101 песму. Осим по бројним глумачким улогама, памтиће се и по томе што је написала сценарио сценско-музичке поеме о Симониди, која је изведена у Народном позоришту.

Нема сумње да јој је унука Вана била велика инспирација, не само у приватном животу, већ и у стваралаштву које се и данас памти.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Стево Жигон

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".