Зорица Брунцлик има вишедеценијску каријеру којом се може похвалити, а сада је открила колика јој је част била да пева за председника Југославије, Јосипа Броза Тита.

- На неком од својих наступа Титу, а можда и међу првима и рекао ми је оркестар: "Знаш, певаш "Обране су јабуке румене", "Берем грожђе, бирам тамјанику", "Одакле си, селе", тако нешто, изворне, те три током дана и то је то". Прво нисам знала откуд ја ту, али кажу: "Кабинет председника Југославије овде, шеф протокола", мислим умреш не месту, то је било време за умирање - почела је причу Зорица.

 

Фото: Архив Новости

 

 

- Сећам се да су били виногради код Смедерева и ошишана трава, сад је видим, он је од нас, ти столови где је седео, био је удаљен једно 20 местара по мојој процени, а ми смо били као шатор наткривени због сунца. Кренула сам да певам и видим га како, оним црвеним тепихом, иде право према мени. Да смо могли сви да се повучемо негде, али био је зид. Сад затечени, цео тај оркестар, и он прилази мени и пружа ми руку да се упознамо - испричала је Брунцликова и додала:

- Има ли потребе да кажем да после три дана нисам прала руке? Иначе сам леворука тако да није било потребе да је користим. Поздравили смо се и он ми је рекао: "Да ли Ви имате неку своју песму?", кажем: "Да", он: "Немојте више да ми певате, кога год доведу од младих певача који умеју да певају, сви ми певају "Берем грожђе, бирам тамјанику" и све неке изворне. Ако имате, отпевајте ми. Како се зове песма?", кажем: "Не дај да нас раставе" и отпевала сам му ту песму. Не сећам се ни како сам отпевала ни како је било. То је био први пут код њега, а била сам 16 пута и певала на разним пригодама, са разним гостима, била сам рецимо када је била Елизабета... - рекла је Зорица, а затим открила како је изгледало када је хеликоптер дошао по њу како би певала Титу.

Фото: Профимедиа

 

 

 - Е сад, долазимо у Пулу, имала сам концерт у Пулској Арени, тада су биле оне велике групе певача и само је дошао хеликоптер који је забрундао онде, чак нисам ни наслутила, била сам у гардероби и рекли су онако војнички: "Молим Вас, да кренете са нама" - присећа се Зорица и наставља:

- И онда смо одлетели на Бријуне. Сећам се те вожње у том хеликоптеру, кад год гледам неки акциони филм кад они треба да излете из хеликоптера нешто се држе, они их гурају отпозади, мислила сам да ће и они мене тако да истресу (смех). То је једна лепа епизода у мом животу, у најбољем сећању имам све те приче - испричала је Зорица.

Брунцликова се присетила и једне анегдоте са хаљином која се допала и Јованки Броз, али у њу, како јој је рекла, није могла да стане.

 

Фото: Инстаграм принтскрин/zoricabrunclik_arhiva

 

 

- Знала сам да ћу певати код њих, била је модна ревија где је модна креаторка баш све и свашта је шила, божанствено и отишла сам да купим хаљину баш за ту прилику да је имам. Кад сам се појавила у тој хаљини, Јованка ми је пришла и рекла: "Нисам могла да станем у њу". Тада сам била као виолина, сада сам као контрабас. Она је рекла: "Мени су показивали целу ту колекцију, много ми се допало". Имам слику са њима, коју Мирољуб и ја често гледамо, тада сам била црнка - закључила је певачица.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".