Маја Сабљић (61) деценијама важи за једну од најлепших жена које су се појавиле испред камере, а њена вансеријска лепота обезбедила јој је улоге заводница и жена којима је немогуће одолети.

 
 

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Маја Сабљић је упловила у глумачке воде давне 1979. године када је снимила филм "Личне ствари" о свом упису на Факултет драмских уметности у Београду. Након пријема у ужи круг кандидата она ипак не успева да те године упише глуму. У филму се, поред осталих, могу видети Соња Савић, Зоран Цвијановић, Светислав Гонцић и Оливера Јежина.

Глумицу памтимо по улогама у филмовима “Грозница љубави” (1984), “Пази шта радиш” (1984), “Камионџије опет возе” (1984), “Друга Жикина династија” (1986), “Полицајац са Петловог брда” (1992, 1994), “Она воли Звезду” (2001), “Лавиринт” (2002), али и серији ТВ серији “Бољи живот” (1990).

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Delta Video

 

 

Маја Сабљић се након филма Лавиринт повлачи из света глуме, све до скоро када је заиграла у домаћој серији “Јунаци нашег доба” 2019. године. Исте године појавила се на једном догађају где је примила награду и показала да је и данас веома лепа и атрактивна, иако је набацила који килограм.

-Више не размишљам о тих двадесет година проведених у кинематографији и као да је то био мој неки други живот. У то време било је много лепше, другачије и друге вредности су биле на цени - рекла је Маја својевремено за "Блиц".

Фото: З. Кнежевић

 

 

Иначе, глумица још од 1993. године живи у Америци, тачније у Лос Анђелесу. Како се писало, тамо живи раскошним животом и то на Булевару сумрака, између Холивуда и Беверли Хилса.

Била је у браку са америчким бизнисменом српског порекла Ђорђем Зечевићем све до његове смрти, 2012. године.

 
 

Фото: РТС принтскрин

 

 

- Глумци у Холивуду живе у свом затвореном свету. Али, највеће звезде су у ствари најнормалније и најпријатније особе. То ми је било баш фасцинантно. Пошто смо се мој покојни супруг и ја дружили са Дан Таном и често смо били у једном од његових ресторана, виђали смо познате глумце. Али, њих нико не сме да дави. Међутим, оне које је Дан Тана поздравио или се дружио с њима, виђали смо их и ми - испричала је Маја својевремено, која данас живи на релацији Лос Анђелес - Београд.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".