-Још једном подсећамо да без одговарајуће резолуције Савета безбедности УН-а ђеловање господина Кристијана Шмита као високог представника у БиХ је нелегитимно. У том контексту изјављујемо да његове такозване одлуке нису обавезујуће.

Што се тиче суштине задњег од њих који се односи на одржавање избора -посљедња граница цинизма је превазиђена. Никада до сада међународни званичници нису тако бесрамно задирали у туђи новчаник. Иако се, искрено говорећи, ова акција органски уклапа у пиратску логику колективног Запада, што јасно показују незаконита ограничења према Русији.

Апсурдност поступања Кристијана Шмита наглашава чињеница да су странке у БиХ ишле ка компромису по овом питању. Шта више, било је конкретних предлога за превазилажење настале ситуације – написано је у реакцији амбасаде Русије.

Наводе да „је опет превладала груба сила која је намерно дестабилизирала ситуацију у БиХ“.

-Потврђујемо потребу да саме босанско-херцеговачке стране дођу до решења о свим кључним питањима, да нема алтернативе дијалогу и компромису, укључујући и параметре организације истински слободних и демократских избора, за које постоје потребни правни механизми.

Нећемо се изненадити ако путања политичке линије тзв. међународне заједнице доведе до тога да ће, „уморна од својевољности Босанаца и Херцеговаца“, сама „изабрати“ локалне представнике у структурама власти у властиту слику и прилику. И то ће бити апотеоза западног „демократског“ управљања Босном и Херцеговином – навели су из амбасаде Русије.

(Аваз)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".