У Вишем суду у Нишу данас је одржано суђење брачном пару Небојши Н. (47) и Драгани П. (33) којима се на терет ставља да су нишког кардиолога Јозефа Г. држали као роба, а на рочишту су преслушани снимци телефонских разговора оптужених и оштећеног.

Брачном пару, подсетимо, на терет се ставља да су од марта 2019. до марта 2021. године у урачунљивом стању, претњама да ће наудити жртви и његовој породици, успоставили са оштећеним ропски однос.

Разговори који су преслушани данас, одвијали су се између окривљених и познатог доктора у разним ситуацијама. Ако је судећи према снимцима доктор се осећа потчињено и живи у аутомобилу, који је паркиран испред зграде оптужених.

Небојша Н. је за сваки разговор рекао да "не препознаје свој глас" и оповргао раније изречену чињеницу суду да је то заиста његов глас. Наводећи да га је полиција "крвнички тукла" да призна да је глас његов.

Драгана П. се није изјашњавала о аутентичности иако је судија Мирко Драшковић после сваког снимка питао да ли неко у сали има коментар на преслушани снимак. Снимци су пуштани насумично када с доктором разговара и мушки и женски глас.

- Мајмуне, мајмунски! Све ћу коске да ти сломим јер ме малтретираш. Дебилу, Ретарду и болеснику један - биле су речи којима је називан доктор који је на то одговарао: "Немој! Нећу више, молим те. Нисам крив". У већини разговора они су му говорили ствари као што су:

- Подигни главу, не плаши нам комшије. Спустиш ли главу још једном поломићу ти кичму! Хајде шетај мало, лево, десно, немој само у месту да стојиш и немој ту поред нас да ходаш него даље мало. Сад ћемо да дођемо, отвори мало врата да се излуфтира. Полако отвори врата кад излазиш, немој да оштетиш нечија врата, све ћеш ти да платиш - чуло се на једном од снимака, док је на другом забалежен снимак:

- Немој у уста да ти набијем тај телефон! Све ћу зубе да ти разбијем. Има крв да пи*аш кад си помислио да мене намешташ како не радиш ултразвук.

Након ових језивих претњи, уследио је и наредни снимак.

- Ако још једном повисиш тон на моју жену, сићи ћу доле да те поломим... - док је женски глас, за који се сумња да је оптужена жена била веома проста на ту констатацију.

- Куче једно смрдљиво! - рекла је Драгана П. иначе медицинска сестра, па затим наставила:

- Пре мучнине трају неколико дана и прођу, а сада једва хода. Када га доктор Горан прегледа, не пије лекове, а када уђе код тебе у кола по десет лекова пије. Трујеш га стално, пије по 10,15 бромазепана дневно, није нормално колико лекова пије. Шта кажеш, то је нормална реакција да заспи за воланом од лекова. Е, па видећеш полако, ако ти наудиш нашој породици видећеш и да ти нећеш да имаш децу, ни она неће да имају децу.

На следећем рочишту би требало Небојша Н. да изнесе своју одбрану.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".