- Не знам кад ћу ићи, ја сам већ био тамо приватно, није ми непознат тај крај, радо ћу отићи. Ако Хрватска неће користити своје чланство као полугу утицаја, посебно кад су у питању темељна права, ако ћемо допуштати да нас распоређују са Русијом, чиме ћемо ми то нешто разграбити, сулуда је идеја да би ми некога напали, ми смо мирољубљива земља - рекао је Милановић.

- Пленковић и дворске луде ћуте - додао је он.

За Грлића Радмана је рекао да не зна да говори.

- Како је он разговарао са Шолцом, ја бих волео видети га као бога - изјавио је Милановић.

- Очито је да Швеђани, Финци ни Американци нису разговарали о томе да би требало да разговарају са Турцима. Турци имају доста разлога и уживају у томе да сад цепају длаку, њихови односи су дуго лоши. Наивно је очекивати да ће те неко с ким имаш тако лоше односе примити тек тако. Они нису разговарали с Ердоганом, то је траљаво. Али ми имамо своје проблеме, стварни су, њих може изборити водство државе.

Коментарисао рат у Украјини


Милановић је коментарисао рат у Украјини. Рекао је да му није јасна Макронова изјава да се Путин не сме понизити.

Фото: Танјуг/АП

 

- Није ми јасно шта је Макрон тиме мислио. Не знам како би Путина могао понизити. Немогуће их је поразити, они су насилни и прејаки и врло опасни. То видимо. Донбас је 150 километара од Волгограда. Да је Русија демократија, требало је са њима разговарати. Не знам ко ће тај пораз остварити. Украјинска младост док не изгине сва?

- То је једна запетљана и компликована ситуација. Нажалост је једносмерна. Украјински председник нема избора да говори и ради ово што говори, а то, нажалост, као што видимо, води у ратни пораз - рекао је Милановић.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Руска чизма тамо где дође не одлази. Неће их нико отерати. То је моћна војна сила. Можемо се наслађивати њиховом спорости, али, нажалост, тако је како је - рекао је Милановић о рату. - Позовите неког аналитичара, али свако ко има мало знања и искуства види шта се догађа тамо.

- Тамо се не догађа ништа добро. Русија није као ми, нису демократи, они су неуништиви. Као непријатељ је неуништив. Тако морамо разговарати. Пленковић је прочитао три реченице и изговара их и онда види да његов ментор, од којег је купио авионе, говори другачије. Нека њега критикује.

- Ја сам био озлоглашен међу руском дипломатијом да сам леден и да их игноришем - рекао је Милановић.

- Мени је била дража Украјина три пута, али тамо људи гину. И гинуће и даље ако се овако буде охрабљивала Украјина да се бори, борба до задњег Украјинца - рекао је Милановић, преноси Индекс.хр

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".