Поред Шарића и Радовановића, истрага српског тужилаштва обухвата и адвоката Дејана Лазаревића, Бојана Станојковића, Данила Одовића, Александра Бошковића, Николу Спасојевића, Данила Стојановића, Душка Мирковића, Стефана Андрејића, Марка Вукића и Уроша Радовановића (бивше презиме Мишић).

Наиме, 14. априла су заједно са Шарићем ухапшени и Лазаревић, Одовић, Радовановић и Мирковић, док се Бошковић предао полицији пар дана касније.

Осумњичени полицајац Стојановић ухапшен је средином априла у Беранама у Црној Гори и очекује се његово изручење.

Сви они се терете да за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

Фото: Танјуг

 

Милутиновић се поред кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела, терети и да је, као службено лице, заменик начелника СКОП-УКП, МУП, искоришћавањем свој службеног овлашћења, након извршеног кривичног дела изазивање опште опасности, предузимао радње које су имале за циљ да истрагу за ово кривично дело усмере у погрешном правцу и да се као учиниоци овог кривичног дела означе лица која нису припадници организоване криминалне групе.

Како наводи тужилаштво, ово је радио како би се избегла кривична договорност осумњиченог Уроша Радовановића (Мишића) или обезбеђење повољнијег статуса у евентуалном кривичном поступку.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".