- Желим да обавестим наше грађане да је бивши председник Грузије Михаил Сакашвили за којим је расписана потерница приведен - саопштио је Гарибашвили, преноси ТАС С.


Сакашвили је раније данас на својој Фејсбук страници написао да се вратио у Грузију након осам година и подсетио да му у његовој земљи прети хапшење.

Бивши председник је у понедељак рекао да је купио авионску карту за Тбилиси како би присуствовао локалним изборима, а касније су фотографије његових резервисаних карата биле објављене на Интернету.

Он је такође објавио видео снимак на којем тврди да се налази у Батумију.

Грузијске власти су више пута саопштавале да ће га одмах ухапсити по његовом доласку у земљу.

Маихаил Сакашвили је био председник Грузије од јануара 2004. године до новембра 2013. године, када је напустио земљу неколико дана пре истека свог мандата.

Одмах након тога, четири кривична поступка су покренута против њега, од којих је до сада осуђен за два, а он тврди да су све оптужбе против њега политички мотивисане.

У јануару 2018. године, Градски суд у Тбилисију осудио је Сакашвилија у одсуству на три године затвора у случају убиства Сандра Гиргвлијанија, слузбеника Грузијске уједињене банке, наводи ТАС С.

У јуну 2018. године, исти суд га је осудио на шест година затвора у случају напада на посланика Валерија Гелашвилија 2005. године, додаје руска агенција.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".