Ових 7 трикова у наставку ће вам помоћи да успорите машћење.


Проблем брзог машћења косе спада у један од најчешћих када је реч о коси, без обзира на узраст или пол. Сигурно се и вама десило да оперете косу, а већ сутрадан ујутру осећате под прстима да вам се корен замастио.

Верујемо да сте покушали и да промените шампон, али се иста прича наставила. Постајете очајни и не знате шта да радите у том случају, а прање косе сваког дана не долази у обзир.

Применити ове савете и сведочите промени!

Редовно чистите чешаљ/четку за косу

Како би четка или чешаљ вашу косу лепо рашчешљали и том радњом прерасподелили уља са темена на длаку која на тај начин добија сјај - морају бити чисти. Дакле, да би чешаљ или четка испунили овај задатак не смеју бити прљави нити пуни длака. Као што сви добро знамо, на њима се временом накупљају масноће и остаци производа за косу због чега би требало да их перете редовно и темељно.

Фото: Профимедиа

 

 

Четкајте косу само једном дневно

Често четкање косе може подстаћи лучење вишка масноће, па уколико имате овакву навику требало би да је искорените. Стручњаци се слажу да је сасвим довољно да једном дневно обављате ту радњу. Потрудите се и да што мање током дана додирујете косу, како је не бисте додатно прљали.

 

Мењајте јастучницу бар два пута недељно

Већ и птице на грани знају да се на јастучницама накупља прљавштина, бактерије и остаци производа за негу коже и косе, па је њихова редовна промена од кључног значаја. Мењањем и прањем јастучнице на сваких неколико дана нећете само избећи беспотребно прљање косе већ и појаву акни или алергијских реакција на кожи.

Фото: Профимедиа

 

 

Масна коса воли производе без силикона, уља и сулфата

Шампони без сулфата добар су избор за оне с масним власиштем јер не иритирају кожу главе, па се самим тим смањује вероватноћа да ће узроковати веће лучење себума. Пожељно је да користите и производе без уља и силикона, који такође узрокују брже машћење косе.

 

Избегавајте често прање косе

Знамо да није увек лако одупрети се жељи да оперете косу када је масна, али често прање углавном има контраефекат. Наиме, шампони уклањају себум с власишта, али на тај начин и стимулишу његово додатно лучење због чега ћете се наћи у зачараном кругу из ког се тешко излази. Управо је то разлог због чега стручњаци препоручују да перемо косу највише два пута недељно.

Фото: Профимедиа

 

 

Смањите број производа на минимум

Чињеница је да већина производа за негу и стилизовање косе оптерећује длаку, па је време да размислите о својој рутини. Код изразито масне косе, већина стручњака препоручује само употребу clarifying шампона и лаганог регенератора, уз наношење маске једном до два пута месечно.

 

Не заборавите на пилинг главе

Пилинг и масажа власишта стимулишу фоликуле длаке, уклањају накупљене производе и помажу да се уравнотежи pH вредност коже главе. Све то доводи до бржег раста косе, али и споријег лучења себума. Данас постоји низ производа за негу темена, мада квалитетан пилинг можете направити и сами код куће.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".