Дијана Хркаловић, некадашња државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Србије која је оптужена за трговину утицајем, након пуштања из притвора, први пут је јавно проговорила и изнела шокантна сазнања и бројне опотужбе пре свега против њеног некадашњег надређеног, Небојше Стефановића, бившег министра полиције Србије и актуелног министра одбране.

Дијана Хркаловић тврди да је "Небојша Стефановић остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Александра Вучића и чланова његове породице".

- Читао је транскрипте његових разговора, мимо председниковог знања, њему иза леђа. Тражио је да му се достављају ти транскрипти. Није предузео контраобавештајну заштиту председника нити је обавестио БИА, да они предузму мере. Тамо где има прислушкивања и читања туђих комуникација неовлашћено, тамо има свега - рекла је Дијана Хркаловић за Објектив.

Она каже да постоји и њена одговорност.

- Ја ћу сама да кажем, нисам ја Стефановић. Моја грешка и кривица је, а то себи нећу никада опростити, што тада нисам позвала председника да га питам 'да ли вас је овај обавестио о томе и томе'. Ја сам све време имала утисак да министар обавештава председника и спроводи његову контраобавештајну заштиту по закону.

Фото: принтскрин Јутјуб/Објектив ТВ

 

 

О тврдњама да је умешана у све то, Хркаловићева је рекла:

- Умало нисам добила и мождани и срчани удар због навода да сам умешана у то. Преплакала сам дане, ноћи и недеље. Срце ми је препукло. Треба да узмемо све ове медијске написе о мени, одстранимо 20 одсто потпуних неистина, и за оних преосталих 80 одсто уместо мог имена ставимо име Небојше Стефановића и тада ћемо доћи до истине.

Бивша државна секретарка тврди да су аферу "Јовањица" монтирали Небојша Стефановић и Слободан Миленковић.

- Ја мислим да је то било у договору са страним службама. Уплетоше Андреја Вучића ни кривог ни дужног у то. Када је хапшен Предраг Колувија на ауто-путу, шта је тамо радила београдска полиција, ван територије за коју је надлежна? Зашто нису отворили оперативну обраду? А онда противправно задрже то лице, да би тек накнадно стигло решење о задржавању и наредба за претрес. Колувији су истог момента узели телефоне. Ако су му узели телефоне, како је онда он обављао те позиве, ка Андреју и не знам коме? Није могао да обавља те позиве јер су телефони били код оперативаца који су их чачкали.

Дијана Хркаловић каже да је Небојша Стефановић штитио и Беливуков клан.

- Штитио га је док председник Вучић није сазнао за то и док их није све 'помножио са нулом'. Једино Стефановића Беливук није споменуо у свом исказу. Стефановић је то радио зарад својих личних интереса, мимо било чијег знања. Зашто је толико 'пролупао', мој мозак не добацује дотле. Ја чекам да му суд постави то питање. Не могу да поднесем да било ко, поготово породице жртава, мисли да ја имам било какве везе са тим монструозним делима. То ми наноси неизрецив бол.

Фото: принтскрин Јутјуб/Објектив ТВ

 

 

Дијана Хркаловић тврди да не познаје Вељка Беливука, а на констатацију да он има истетовиран њен лик, каже:

- Немам представу шта тај психопата има истетовирано на себи нити ме занима. Ја презирем тог човека, ништа мање него он мене. Било је и прича да је хтео да ме убије. Мој презир према њему траје последњих шест година. У новембру 2019. убијен је мој пријатељ, вођа навијача Партизана Кића Марковић. Тада сам добила потпуни нервни слом. Нико жив ме неће уверити да Беливук није организовао то убиство.

Додаје да није познавала ни Александра Станковића.

Бивша државна секретарка поручује да је вођа кавачког клана Радоје Звицер "сурови психопата" и да има "невероватну логистику за убиство, поготово што има политичку подршку црногорских власти и ко зна чијих још", те да је управо он представљао највећу претњу по живот председника Александра Вучића.

- Била сам ужасно забринута и уплашена. То је никад озбиљнија претња по његов живот. Излуђивало ме је и нервирало што су појединци говорили да је то пренапумпано. Хтела сам да им кажем: Рођаци, колико ви појма немате.

Дијани Хркаловић се суди за трговину утицајем.

- Коначно је дошло време да суд пита Небојшу Стефановића за опструисање доказа у случају убиства на шинама, а не мене или неке друге невине појединце. Дошло је време да он коначно преузме одговорност за своје поступке, и као мој бивши шеф и као мушкарац, а не да ја робијам због његових недела - поручује Хркаловићева.

Упитана зашто је променила адвоката и ангажовала Владимира Ђукановића, рекла је:

- Схватила сам да само у Владу Ђукановића могу да имам апсолутно поверење и будем сигурна да он то неће злоупотребити.

Осврћући се на одлазак из МУП 2019, Дијана Хркаловић је рекла:

- У мају 2019. пукло ми је дебело црево. До октобра сам имала седам тешких операција. Једва сам преживела. Лекари су ми рекли да је до тога дошло због стреса. А мени стрес нису прозводиле моје пословне активности, већ перцепција неправде и психичко злостављање од стране Стефановића које је трајало годинама и кулминирало од 2018.

(Курир/Објектив)

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".