Иако многи мисле да произвођачи намерно остављају више "ваздуха" него чипса у самој амбалажи, истина је потпуно другачија.
Сигурно сте некада прокоментарисали колико је смешно купити чипс који је више попуњен "ваздухом" него самом грицкалицом.
На ту тему су се често жалили многобројни корисници друштвених мрежа. Фоткају оно што су купили, на своје профиле објаве полупразне кесице и истичу да се ради о превари произвођача.
ак, истина је потпуно другачија. Произвођачи у омиљеној грицкалици намерно остављају простор из доброг разлога. На тај начин штите чипс од штете која може да настане током транспорта и грубог опхођења.
Прочитајте још
Приликом транспорта, кесице чипса ређају се једне на другу, а "ваздух" који се налази у њима је одлична заштита да се грицкалица не уништи. С друге стране, у кесицама се не налази ваздух, већ азот.
Кисеоник може да доведе до кварења кромпира, а влага која се у њему налази, може да учини чипс гњецавим. Како би се то избегло, произвођачи пуне амбалаже азотом, који уједно одржава чипс свежим и хрскавим.
Уколико сте се запитали да ли је азот штетан, одахните. Чак 78 одсто ваздуха који удишемо чини азот!
БОНУС ВИДЕО:
РЕЦЕПТ ГОТОВ ЗА ПЕТ МИНУТА: Направите посне бисере без коришћења шпорета
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".