Син легендарног Ђорђа Балашевића, Алекса и његова изабраница Николина заклели су се на вечну љубав у Храму Светог Саве, а венчање је обавио Патријарх Порфирије.

Након тога, далеко од очију јавности, свадбена прослава одржана је у једном ресторану у Сремској Каменици.

Ипак, оно што данима изазива урнебесне реакције на друштвеним мрежама је позивница којима су младенци обавестили госте о месту, локацији и посебним правилима која су важила на венчању.

Званице су позване на “православну, хаџијску свадбу”, а позивница је написана на латиници.

 

 

Гости су обавештени да се налазе “међу 150 одабраних” и замољени да не користе мобилне телефоне и деле фотографије на друштвеним мрежама као и да строго испоштују “дресс цоде” и то “због церемонијалних и верских протокола”.

Иначе, Алекса је на венчању у Храму Светог Саве носио хаџијску одору с извезеном рибом, која представља најранији симбол хришћанства, а његово одело благосиљано је у Израелу 2021. године.

С друге стране, Николина је понела дугу белу хаљину и преко главе носила мараму беле боје.

Алекса је на Инстаграму поделио слике са венчања из једну поруку.

 

 

"Многи који желе да верују а несигурни су, поставе питање себи, другима... 'Како да верујем у Бога ког не видим'? Па ни слеп човек не види Сунце, али га осећа. Срећан и благословен брак и породица су један од најсигурнијих начина како да имате контакт за Господом. Када свог животног сапутника упознамо, и сигурни смо да је то онај ког нам је небо послало, када оснујемо породицу, сазнамо да нам стижу деца неба, тада морамо бити свесни да смо сасвим сигурно, (...И више нег' довољно што би салајачки паори рекли) упознали Бога", написао је Алекса испод фотографија с венчања, те додао:

"Имали контакт са њим, са небесима... Брак данас многима представља неку обавезу, нешто што намеће 'већина', што намећу године, нека врста доказа да сте као одрасли, самостални, зрели... Несвесни да је то у ствари један испит који контролише он, директан контакт са Богом. Хвала свима на најлепшим порукама, чувај Боже Србију, овај део света, па и овај цео свет. Хвала ти Боже за патријарха Порфирија, нашег најигурнијег пастира и чувара", стоји у Алексиној емотивној објави с фотографијама с венчања.

Иначе, овај млади брачни пар очекује и своје прво дете, а јавност је о томе такође обавестила Оливера Балашевић, и то на промоцији допуњеног издања збирке песама њеног покојног супруга "Додир свиле".

- Пре девет година сам видела да се унуче воли више од свог детета. То је био додир свиле. Друга лепа вест да је изашла антологија љубавне поезије мог Ђолета, рекла је тада Оља, а убрзо потом Алекса је открио да са својом изабраницом чека ћерку.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Здравко Чолић - музички великан, миљеник свих генерација

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".