Певача Нина Решића сви знају због бројних хитова које је оставио иза себе, али приче из његовог приватног живота не престају да се препричавају.

Нино је иначе рођен као Амир Решић јануара 1964. године у Козарској Дубици. Као младић променио је веру и из ислама прешао у православље, где је добио име Никола, а надимак Нино.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nino Rešić (@ninoresic)

 

Причало се да је веру променио због тржишта и каријере. 2004. године, па да је опет име променио у Амир Решић.

Нино је причао да је његово детињство обележио његов брат Дејан који се родио када је Нино имао девет година.Када је кренуо у први разред основне школе мајка је морала са њим на час јер наводно није хтео да се одвоји од ње.

Прву ћерку Амелу Нино је добио у ванбрачној заједници. Након тога Нино се два пута женио и добио још две кћерке Сандру и Тамару. Иако разлози његовог преласка из ислама у православље и промена имена из Амир у Никола никада нису до краја разјашњени сматра се да је то урадио због љубави према првој супрузи која је била православне вероисповести.

 

Фото: Архив Борбе

 

 

Оно што је сигурно јесте то да је његов љубавни и породични живот имао велики утицај на његову каријеру. Љубавни проблеми често су се одразили и на успешност албума које је објављивао.

Сандра Решић, Нинова ћерка из првог брака кренула је очевим стопама и започела своју певачку каријеру.

- Ништа, он је мене питао да ли га волим, ја сам рекла не. Никако нисам могла да га волим јер га не познајем. Цица је била љута на њега много, не зато што је преварио и пио него зато што нас је оставио у једној соби без грејања - рекла је Сандра Решић у емисији "Премијера Викенд Специјалу" и додала шта није стигла да га пита:

- Што? Што се ниси јавио до десете године? Има једна ствар коју никада нисам рекла, то је оно што сам сазнала накнадно. То је прича коју слушам годинама, у време када је био велика звезда, менаџери су му говорили да треба да говори да нема никога и да не треба да говори да има двоје деце. Ја сам чула то од људи који су били уз њега тада.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

 

Она је открила и како је изгледао његов последњи дан.

- Слушали смо Виду Павловић, а ја сам пржила шницле, оно уље је прштало сећам се као да је било јуче, јели смо то и слушали Виду Павловић и Верицу Шерифовић преко четири сата, он је пио вотку, а ја воду. Питао ме да ли ми треба нешто, ја сам рекла не и два дана након тога ми је његов менаџер рекао да је преминуо. Мој отац није био добар за мене и моју мајку, али није знао боље, могу да кажем да је био добар човек. Мени сада ништа не фали али све остале људе око себе је обезбедио и дао је све, имао је петособан стан на Бановом Брду, шесторо људи је имало кључеве, ми нисмо - говорила је Сандра.

Други пут оженио се 2. марта 1996. године девојком Саром, а умро је 18. октобра 2007. године у болници у Бијељини у Републици Српској од последица упале панкреаса који је изазван алкохолизмом. Сахрањен је у свом родном граду Козарској Дубици. Споменик је на локалном гробљу подигао Нинов ујак, а на споменику се налази и микрофон као симбол певачевог живота и каријере.

 

 

 

Нино је последње дане свог живота провео у Бијељини радећи на новом албуму са својим менаџером и пријатељом Нермином Адемовићем.

Смрт је дошла изненада у 43. години, како је испричао Нермин, сматрали су да се Нино лоше осећао због прехладе. Није хтео да оде у болницу, иако су га пријатељи наговарали. Када му је позлило, они су га одвезли у болницу и преминуо је после неколико сати. Обавестили су његову родбину и пријатеље, а Нинов стриц из Загреба одлучио је да ће сахрана бити по исламским обичајима у Козарској Дубици.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ин мемориам - Џеј Рамадановски

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".