Најмање две особе претиле пиштољима.

Каменице, јаја и претње ватреним оружјем пратиле су пети по реду протест македонске опозиције против француског предлога за решавање проблема између Северне Македоније и Бугарске, свега дан пошто је у нередима у Скопљу повређено безмало 50 полицајаца, преноси РТС.

Протест је почео после још једних неуспешних консултација парламентарних странака у Собрању, након којих је лидер опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски оптужио владу да Северну Македонију води у амбис.

-Водили су егзибиционистичке преговоре уместо да се консултују с нама. Нећемо прихватити опцију која нас води у амбис", рекао је лидер ВМРО-ДПМНЕ, чиме је суштински почео нови протест опозиције у Скопљу.

Фото: Танјуг/АП

 

Група демонстраната окупила се испред зграде македонске владе и затим кренула ка тргу Скендербег, где их је каменицама дочекала група Албанаца. После међусобног вређања и претњи, најмање две особе извадиле су пиштоље и окренуле их према демонстрантима.

Полиција је, некако, успела да раздвоји сукобљене стране, па су демонстранти, недуго затим, протест наставили испред Собрања, где је запаљен транспарент са сликама посланика владајуће коалиције, док је здање парламента гађано јајима.

Одмах после инцидената, Мицкоски је на Фејсбук поставио фотографију човека који је уперио пиштољ према демонстрантима, тврдећи да је "желео да га убије".

Фото: Танјуг/АП

 

Готово истовремено, одлазећа бугарска министарка спољних послова Теодора Генчовска изразила је забринутост због реакција у Скопљу, наводећи да се влади у Скопљу "мора дозволити да народу објасни садржај пакета".

- Реакције у Северној Македонији су забрињавајуће за једну демократску државу - рекла је бугарска министарка.

 

(rs.sputniknews.com)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".