На сцени сте буквално од малих ногу. Ипак, можете ли да издвојите неки посебан тренутак у каријери?

– У Лондону сам почетком осамдесетих носио демо-снимке својих песама на енглеском и једна од најјачих издавачких кућа је хтела да ми изда два сингла, а после тога и цели албум, али пошто сам тада имао много пара зарађених од народне музике, више ми је у глави било опијање, разврат и блуд него озбиљно бављење музиком, те сам им затражио неку ненормалну цифру да бих их одбио. Међутим, они ми кажу да дођем сутра у 10 ујутру да прецизирамо договор, а пошто сам пио до шест ујутру, кад ми је зазвонио аларм, искључио сам га и изговорио легендарну реченицу: ''Је*о свјетску славу кад морам устајат у осам ујутру''. Истог дана сам се авионом вратио кући у Сарајево. Аутор сте неких од антологијских народних песама.

Фото: Сарић С.

 

Били сте и ријалити учесник. Да ли бисте ушли у наредну сезону ''Задруге'' или неки други ријалити?

– Не бих више улазио ни у један ријалити, мислим да сам се довољно исказао у том формату. То се памти дан-данас и још увек гледа на Јутјубу.

Причало се и писало да сте на рубу егзистенције. Има ли ту истине или су то чаршијски трачеви?

– Па тај руб егзистенције је јако покретљив, некад је на ивици, а некад на марици. Ха-хаха… Ја сам велике паре зарадио од музике, и то највише од народне музике, али је моје правило било да су паре, као и пенис, ако је у гаћама – по*ери га. Тако сам паре бесомучно трошио на алкохол, разврат и блуд, мислећи да ће ме срећа увек служити и да ће моји хитови увек бити највећи. Данас углавном живим од ауторских хонорара за своје хитове, а и свирам са групом тамо где има публике која воли тешки рок.

Прошле су четири године од смрти ваше ћерке. Може ли време да ублажи бол или никад није лакше, већ само навикнемо да живимо с тим?

– Кад ти умре рођено дете, она нит твог блиставог, испуњеног и радосног живота се прекине и никад више та нит не може бити онаква каква је била пре него што се прекинула.

 

 

Проналазите ли утеху у њеној деци, вашим унуцима?

– Нажалост, моји унуци су одузети од родитеља и социјална служба брине о њима у Киндер селу, како се зове тамо где су смештени. Њихов отац, бивши муж моје покојне ћерке, поднео је захтев да их узме и дозволиће му кад се потпуно скине са дроге и опијата, што се још увек није десило. Све док постоји његов захтев као оца, ја не могу да поднесем захтев да их узмем да живе са мном, тако да их виђам повремено када сам у Сарајеву, што је, наравно, врло кратко и недовољно.

(Објектив)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".