У четири месне заједнице Општине Нова Варош – Негбини, Божетићима, Јасеново и Бела Река, које су прекјуче претрпеле велику штету услег града и кише, на снази је ванредна ситуација.

Град је причинио велику материјалну штету на пољопривредним добрима, стамбеним објектима и путним правцима који су у прекиду.

Радосав Васиљевић, председник Општине Нова Варош, каже за „Блиц“ да оволика штета у последњих 100 година није остала иза града који је падао пола сата. У свакој од четири месне заједнице, навео је он, по неколико је домаћинстава у којима је град величине ћурећег јајета полупао црепове на кућама и помоћним објектима.

- Механизација којом располажемо није довољна да би се сви путеви санирали у кратком временском року. Као локална самоуправа можемо да помогнемо људима да санирају штету на објектима, али немамо механизме да их обештетимо за уништене пољопривредне културе. Како се најављују нове падавине, неопходно је заштити становништво и добра од нове штете – казао је Васиљевић.

Колики цех је град прекјуче причинио у Новој Вароши знаће се следеће недеље када комисије заврше рад на терену и сачине извештаје.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".