Када је Борис Џонсон данас најавио оставку на место премијера, многи су закључили да ће себе оставити без посла и крова над главом, али очигледно је да Џонсон има план Б са којим би могао брзо да се обогати.

Пре него што је дошао на функцију, процењује се да је зарадио око 830.000 фунти за своје новинске колумне, књиге, говоре и ТВ наступе. Чак је једном поменуо 250.000 фунти које је добио за своју колумну у британском дневном Телеграфу, називајући то сићом, преноси Гардијан.

Бивши помоћник Доминик Камингс раније је рекао да је лидер конзервативаца увек планирао да одустане и оде после следећих избора покушавајући  да "заради новац, забављајући се".

По свему судећи, Џонсону новац више неће проблем. Џајлс Едвардс, аутор књиге Бивши људи, интервјуисао је бројне бивше лидере и рекао да Џонсон може да очекује озбиљан новац.

Фото: Танјуг/АП

 

- Бившим лидерима се нуди све што се може замислити за хонораре који не могу бити ништа друго до екстравагантни - рекао је он за Гардијан.

Његова претходница Тереза ​​Меј зарадила је више од 2,1 милиона фунти откако је отишла са функције пре три године. А с обзиром на дужи период Бориса на функцији, он би потенцијално могао да има много већу зараду - посебно у САД, где се пореди са Доналдом Трампом.

Уобичајене цене за говорника славних су око 100.000 фунти по говору. Само 10 таквих годишње и Борис већ има одличну зараду.

Заиста, у разговору за Гардијан, један од Борисових биографа, Том Бауер, тврди да су политичару 'финансијери који финансирају торијевску странку' рекли да он "не треба да брине о новцу; да је његова будућа зарада загарантован, као и да би могао да узме све кредите који му требају по веома ниским стопама.”

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".