Наиме, камера која је била причвршћена за летелицу снимила је принудно слетање 3. јула око 11.45 сати по локалном времену, известила је канцеларија шерифа локалног округа.

Према локалним медијима, у принудном слетању није било повређених.

Пилот авиона је рекао да је принудно слетање било повезано са отказом мотора и да је његов таст био у авиону у то време, када су разгледали купљено имање у близини језера Фонтана.

- Почео сам да пролазим кроз своју контролну листу и успео сам да натерам летелицу да се поново покрене и да мало лети, али она би летела само 3 до 5 секунди, а онда би се вратила и поново угасила и почела да понире, рекао је пилот Винцент Фрасер за ВМИА.

Авио је морао да избегне саобрац́ај на аутопуту и ​​избегава аутомобиле који иду у оба смера како би обезбедио безбедно слетање.

 

 

- Милошц́у Божјом, погледао сам налево, а раније то ниси могао да видиш, јер, знаш, све су то долине и планине, али постоји пут – тај пут на који сам слетео баш тамо, савршено постројили - рекао је Фрејзер за ВМИА.

Властима је први пут пријављено принудно слетање као авионска несрец́а Застрашујуц́е искуство дошло је скоро годину дана након што је мушкарац са Флориде добио дозволу приватног пилота у октобру. Фрејзер такође има мање од 100 сати летачког искуства.

У тренутку принудног слетања, власти су саопштиле да су првобитно примиле 911 позива од возача који су пријавили авионску несрец́у.

- Позив је уследио као авионска несрец́а, тако да смо веома захвални што није, јер би околности биле сасвим другачије - рекао је шериф округа Сваин Цуртис Цоцхран за Тхе Смоки Моунтаинс Тимес.

Он је додао да је "пилот спустио авион у надолазец́ем саобрац́ају тик изнад далековода и да је долазио један аутомобил".

Државна патрола аутопута Северне Каролине тренутно истражује инцидент, рекао је полицајац.

БОНУС ВИДЕО: