Весна Змијанац била је секс-симбол осамдесетих и почетком деведесетих година у бившој Југославији. Скоро да нема мушкарца који није уздисао за њом, који је није пожелео, а имали су је само они које је она бирала. Један од оних, тврде сведоци из тог периода, био је и Раде Ћалдовић Ћента, с којим је, како кажу, била у тајној љубави.

Опасан момак, који није харао само на простору бивше Југославије већ је био страх и трепет у Европи, волео је Весну. Осим њеног атрактивног изгледа, привукао га је њен мангупски став. Она о љубави с њим никад није јавно причала, али јесте о дружењу с многим жестоким момцима.

Фото: Милена Анђела

 

- Волели су ме и ја сам њих волела. Поштовали су ме, и ја сам њих. Често су били галантни према мени. Једном сам добила пун гепек шаниране гардеробе на поклон. Била сам им другар и у пићу и у коцки. Знала сам да уз њих и с њима спискам за једно вече целу моју зараду. Сад ми је остало само сећање. Сви су мртви, изјавила је једном приликом Весна.

О Ћенти је ћутала, али колико му је била драга открио је Кристијан Голубовић у интервјуу за Свет.

- Она је доста радила у Немачкој и неколико пута ме је молио покојни Ћента да интервенишемо за њу јер су газде клубова знале да је не плате. Ћента је баш био добар с њом, он нам је причао да је луда, зачас може да се потуче, да не да на себе. Била је спремна на све. Била је окружена мангупима. Ја сам ишао у Штутгарт на Ћентин захтев да јој помогнем да наплати нешто и похапсили су нас јер нас је тај газда пријавио за изнуду новца. Ћента је увек лепо причао о Весни. Она му је једном приликом рекла: "Ако ти не можеш ово да ми завршиш, ја ћу лично дићи локал у ваздух, јер тај новац сам крваво зарадила", рекао је Кристијан и наставио:

- Ја нисам веровао да је толико луда, али каже ми Ћента: "Криле, немаш појма колико! Опасна је."

А да јесте опасна, уверио се и њен некадашњи партнер, на кога је наводно пуцала 1998. године јер је на силу покушао да јој узме новац. У питању је било 100.000 тадашњих марака, које јој је дао да отвори своју телевизију, али је она већину новца наводно уложила у кућу на Букуљи. Тражио је да му врати паре, али она је одбијала говорећи, писали су медији, да је то био поклон, а не позајмица. А кад јој је он једне ноћи упао у кућу с намером да на силу узме паре или накит, она га је затекла како претура по стварима и у страху за живот, како се писало, дограбила је пиштољ и испалила два метка. За то никад није одговарала.

Ветар у леђа Весни су давали управо опасни момци с којима је била блиска, посебно Ћента. Био је део екипе Љубомира Магаша, званог Љуба Земунац, с којим је одрастао, а после чијег убиства је постао "кум" југословенског подземлја. Био је близак и са Жељком Ражнатовићем Арканом, с којим је харао Немачком и Шведском.

Ћента је био осуђиван за изнуду, разбојништво, немачка полиција га је теретила за 37 различитих кривичних дела, али је већина одбачена због недостатка доказа. Одлежао је три године и четири месеца због рекетирања власника једног коцкарског клуба.

Убијен је у ноћи између 14. и 15. фебруара 1997. испред Клуба књижевника, заједно са својом девојком, кумом Цеце Ражнатовић, водитељком Мајом Павић. Причало се да је његова ликвидација плаћен 220.000 марака.

По изласку из клуба "Ф6" сели су у аутомобил, а из другог возила је отворена паљба. Погођен је са четири метка у груди, а Маја једним у груди и једним у чело. Била је колатерална штета, убијена је јер је била сведок, а сумњало се да је можда и познавала убицу.

Према полицијским изворима, убиство је извео Милан Рогановић Рого, жесток момак пореклом из Црне Горе, али су то остале неутврђене информације, јер је и Рого убијен само неколико месеци после Ћенте, 7. јуна 1997. године.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретроспектива Лепе Брене

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".