Тужилаштво Окружног тужилаштва Бијељина издало је налог да се са јавних површина у Братунцу уклоне фотографије погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава, што су породице жртава и учиниле, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.

У саопштењу се наводи да су припадници полицијске станице Братунац данас око 10.00 часова поступили по пријави непознатог лица да се у улици Светог Саве, општина Братунац, постављају фотографије погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава.

О свему је обавештено Окружно јавно тужилаштво Бијељина, које је наложило уклањање фотографија, иако су оне биле на јавној површини.

- Породице погинулих жртава рата су уклониле фотографије са јавних површина - наводи се у саопштењу.

Раније данас су уз регионални пут Братунац - Поточари постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

Фотографије су поставили чланови породица погинулих с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".