Британски премијер Борис Џонсон, који је поднео оставку, рекао је да неће подржати ниједног кандидата за место премијера земље, јер "не жели да поткопа ничије шансе", пише Скај њуз.

- У току је борба... Знате, не бих желео да поткопавам ничије шансе нудећи своју подршку - рекао је Џонсон.

Раније су своје кандидатуре за место британског премијера изложили министарка спољних послова Лиз Трас и британски парламентарац Реман Чишти.

Фото: Профимедиа

 

Бивши министар спољних послова Велике Британије  Џереми Хант и бивши министар здравља Велике Британије Сајид Џавид такође су најавили своју намеру да се кандидују за премијера Уједињеног Краљевства.

Џонсон, који је заменио Терезу Меј на месту премијера 2019. године, објавио је 7. јула да се повлачи са места премијера и шефа Конзервативне партије Велике Британије. Он ће обављати дужност до именовања новог шефа Кабинета.

Низ оставки у британском кабинету почео је прошле недеље оставком два кључна министра у влади Бориса Џонсона - министра финансија Ришија Сунака и министра здравља Сајида Џавида. Након тога, заменици шефова разних министарстава поднели су оставке, укључујући заменицу министра за жене и равноправност Кеми Баденок.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Борис Џонсон - најсмешније фотографије

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".