Легендарни атлетичар Мо Фарах који је недавно најавио крај каријере шокирао је јавност широм света открићем да му то није то није право име, као и чињеницом да је у Велику Британију дошао како би био слуга једној породици. 

Како каже, право име му је Хусеин Абди Кахин, а име које га је учинило славним добио је у Џибутију у који је одведен из родне Сомалије када је имао осам или девет година. На тај начин одвојен је од мајке, а без оца је остао када је имао само четири године. 

- Људи ме знају као Мо Фараха, али то није моје име и то није реалност. Права истина је да сам рођен на северу Сомалије као Хусеин Абди Кахин. Упркос томе шта сам причао у прошлости, моји родитељи никада нису живели у Великој Британији. Када сам имао четири године мој отац је убијен у грађанском рату. Као породица смо растављени, од мајке су ме раздвојили и доведен сам у Велику Британију нелегално под именом другог детета који се звао Мохамед Фарах - рекао је атлетичар.

Иста та жена је, по доласку у Енглеску, лажна документа исцепала и бацила у канту за смеће, а Фарах је морао, у замену за храну, да чува децу и чисти кућу породице којој је одведен.

Како каже, једини излаз из тих тешких тренутака видео је у одласку на трчање. Када је кренуо у школу, учитељу је признао ко је и одакле је, а социјална служба га је убрзо пребацила код једне сомалијске породице.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".