Ове биљке можете посадити у саксије на балкону или у празном  дворштном простору или жардињерама.  Иако воле врућину и важе за ''краљице преживљавања'' потребно их је заливати током лета. 

Ангелониа

Ангелону карактеришу светли класови ружичастих, љубичастих или белих цветова трају целу летњу сезону. Ангелониа се такође назива летњи змај. Ако се одлучите да их посадите у врт или саксије, нећете се покајати.  

Фото: Профимедиа

 

Невен

Невен је једногодишња биљка и врло су издржљиви. Вероватно су били омиљени у врту ваших бака. Карактерише их екстремна жилавост, па ће поднети велику врућину и цветати све до јаког мраза. Долазе у светло-наранчастим, жутим, крем и шареним врстама.

Фото: Профимедиа

 

Петунија

Овај старински фаворит, цвет који даје боју врту или балкону током целе летње сезоне. Петуније изгледају посебно лепо у висећим жардињерама и прозорским "кутијама".

Фото: Профимедиа

 

Ехинацеа

Ехинацеа цвета у свим нијансама дуге. Ехинацеа је биљка која привлачи опрашиваче, а семенке ће птицама пружити зимску храну.

Фото: Профимедиа

 

Цалибрачоа

Ово су ''сестре'' петунијама али се разликују. За најбољи ефекат посади Цалибрачу у саксије или жардињере. Боје су невероватне!

Фото: Профимедиа

 

Каладијум

Биљка која је примамљива срцоликим обликом са мрљама ружичасте, зелене и беле боје зове се каладијум и може преживети зиме, а у топлој клими или их можеш посадити и држати у затвореном простору као собну биљку преко зиме у хладним климама, али је важно знати да уколико имате љубимце да морате водити рачуна да не дођу у контакт са овом биљком јер може бити опасна по њих. 

Фото: Профимедиа

 

(24 сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".