Како преноси црногорски портал Борба, приликом хапшења које су реализовале заједно српска и црногорска полиција, пронађена су и фалсификована документа на друго име.

- Д.В. се потражује по потерници НЦБ ИНТЕРПОЛ-а Подгорица ради обезбеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Вишим судом у Подгорици, због кривичног дела стварање криминалне организације и кривичног дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, Д.В. је један од организатора криминалне организације формиране током 2018. године у Црној Гори, која је деловала на територијама Хрватске, Русије, Аустрије, Карипских острва, Француске и Португала са циљем кријумчарења великих количина опојне дроге кокаин из Јужне Америке у Европу - саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Ова криминална организација је, како преноси Борба, по упутствима организатора, међу којима и Вукашиновић, покушала бродом ФЛОРИДА 2, који су претходно за ту намену купили, да прокријумчари 840 килограма кокаина, спаковано у укупно 700 пакета, од Карипских острва до луке Хорта у Португалији.

Дрогу је пронашла португалска полиције 1. септембра 2018. године.

(Борба)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".