Млада глумица Дакота Џонсон рођена је 4. октобра у Тексасу, у породици глумаца. Њен отац је Дон Џонсон, а мајка Мелани Грифит па је Дакота микс различитих националности. Њеним телом кола британска, норвешка, шведска и немачка крв.

Фото: Профимедиа

 

 

 

Дакотини родитељи Дон и Мелани, упознали су се веома рано - Дон је имао 22, а Мелани 14 година. Међутим, разлика у годинама и то што су били изузетно млади није их спречила да се упусте у љубавну авантуру. Када је Мелани напунила 18 година, пар се венчао. Међутим брак није дуго потрајао.

Мелани и Дон су се развели, а за то време млада глумица почела је да се забавља са глумцем Стивеном Бауером. Међутим, у центру скандала нашла се Мелани која је раскинула везу, вратила се бившем мужу и родила му ћерку 1989. године.

Фото: Профимедиа

 

 

Али ни та љубав није потрајала: Мелани напушта Дона Џонсона 1996. године и почиње да се забавља са Антониом Бандерасом. Због тога је Дакота своје детињство провела са два мушкарца за којима су луделе милиони жена.

Дакота има старијег брата Александра и млађу сестру Стелу дел Кармен.

Како су године одмицале Дакота је глумила у мањим и већим филмским пројектима, али се бавила и моделингом. У суштини, била је скоро па анонимна све до улоге у филму "50 нијанси сиве".

Фото: Профимедиа

 

 

Елизабет Олсен је одбила главну улогу у овом филму након што је прочитала коментар на књигу који је гласио: "Једино фанови порнографије ово могу да воле!"

Још неколико њених колегиница су одбиле да глуме у поменутом филму и на крају је Дакота постала Анастасија Стил и остало је историја. Многима се допало то што Дакота није била стидљива, а чак и најобнаженије сцене снимала слободно и пред свима.

Фановима књиге се није допала Дакота у улози Анастасије. По њиховом мишљењу била је премлада за ову улогу и не превише изражајна. Било како било ова улога је младу Дакоту винула у сам врх холивудских глумица.

Фото: Профимедиа

 

 

Приватни живот Дакоте Џонсон се мењао како је играла у различитим филмовима. Глумица не прича о свом приватном животу и све о чему се говорило проистиче из папарацо фотографија.

Тек у мају 2018. године Мелани Грифит је потврдила да се Дакота забавља са Крисом Мартином, бившим мужем Гвинет Палтроу, али је замолила новинаре да поштују приватност њене ћерке.

Дакота је и данас у вези са Крисом Мартином, а недавно је виђена на Канском фестивалу када је одушевила све љубитеље моде.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".